Hengst Footwear (Hoofdkantoor)
Broekslagen 8, 8331 TJ Steenwijk
E: info@hengstfootwear.com
T: +31 (0)521 535 653

Van brugwachter tot belangrijke speler in de branch

De historie van Hengst Footwear begint bij een brugwachter uit Parrega (Friesland) die rond 1900 de schoenen van voorbijvarende schippers repareerde. Schoenen die niet werden opgehaald, vonden hun weg naar boeren in de omgeving. Uiteindelijk resulteerde dat in 1901 in de opening van een eerste winkel met op de gevel ‘De kleine winst’. In de jaren dertig floreerde deze winkel tot een brand in 1937 letterlijk roet in het eten gooide. Een nieuwe winkel werd geopend.

Kansen in China

Na de Tweede Wereldoorlog werden een tweede en derde winkel geopend. Een eigen fabriek leek een logische volgende stap, maar deze werd rond 1960 verkocht. De focus kwam volledig op de groothandel te liggen, welke in 1967 werd ondergebracht in een oude melkfabriek in Oldemarkt. Twee jaar later besloot Hengst als eerste Nederlands bedrijf te pionieren in het verre China. Taiwan en Korea volgden snel, een hele nieuwe wereld van mogelijkheden ging open.

Jarenlange ervaring

De groothandel groeide al snel uit z’n jasje, wat Hengst deed besluiten om rond 1975 in Steenwijk te gaan bouwen. Eind jaren tachtig telde Hengst de huidige zesduizend vierkante meter magazijnruimte. Daarmee nam ook de ambitie in het buitenland toe. Wat in 1976 begon met een beurs in Italië groeide uit tot meerdere vestigingen in Europa en Azië. Alleen de winstmarge bleef al die jaren gelijk. En daarmee doet Hengst de naam van de allereerste winkel nog altijd eer aan.

Copyright Hengst Footwear 2022 – Algemene Voorwaarden – Disclaimer